Social 28 August 2007 00:42
Prima premiera romaneasca din aceasta toamna, filmul Dupa EA a intrat in linie dreapta cu pregatirile pentru marea lansare de vineri, 31 august, cand pelicula va rula in cinematografele CinemaPRO, Hollywood Multiplex si Movieplex.
Echipa de actori si realizatori ai peliculei va pasi pe covorul rosu vineri, la CinemaPRO, unde va avea loc premiera de gala a filmului Dupa EA. Din punct de vedere tematic, Dupa EA este primul film romanesc care nu abordeaza leitmotivele din ultima decada: saracie, anii comunismului si revolutie. Cu un scenariu semnat de Lia Bugnar, Dupa EA a fost unul din cele 10 proiecte castigatoare in sesiunea din 2004, sectiunea lungmetraj, a concursului CNC. Intrat in productie un an mai tarziu, filmul marca debutul regizoral al Cristinei Ionescu, dar si debutul in cinematografie al Ancai Florea, Danei Nalbaru si al Valentinei Pelinel, fotomodel de succes pe continentul american. Trebuie amintit faptul ca Anca Florea, in rolul Elvirei, sotia mai mult decat intelegatoare a lui Stefan, a dat probe timp de o luna pentru acest rol. A fost insa de bun augur pentru ca in final a primit rolul si a constatat chiar ca exista cateva asemanari intre ea si personaj: “Din anumite puncte de vedere cred ca seman cu Elvira - sunt la fel de echilibrata ca ea si, desi nu am inca un copil, sunt convinsa ca voi fi o mama foarte buna.”

Dragos Bucur, unul din protagonistii acestei pelicule, a avut o ipostaza inedita (cea de sot si tatic) si ne-a declarat ca are emotii, firesti de altfel, dorind succes Cristinei Ionescu pentru acest prim lung-metraj.
Filmat in 35 de zile, in diverse locuri din Bucuresti, lungmetrajul a avut parte de o perioada de post-productie mai lunga (aproape doi ani), din motive care tin de coloana sonora: “Piatra de incercare a acestei post-productii s-a datorat muzicii de film. Era o provocare pentru orice tanar compozitor, pentru ca Dupa EA este un film de stare, care trebuia lucrat cu multa subtilitate si cu o dozare atenta. S-a lucrat efectiv patru luni pentru muzica filmului, dar alaturi de mine debuteaza un tanar compozitor, Cristian Matei, care cred va avea ceva de spus in acest domeniu”, explica regizoarea.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.