Social 15 August 2007 00:42
Sute de romåni au cazut victimele unor hackeri care au clonat numarul de centrala a companiei Orange. Hackerii au creat un program care genereaza cunoscutul numar al Centrului de mesaje al companiei de telefonie mobila: +40744.946.000“. Mesajul prin care Orange il felicita pe destinatar de cåstigul a 10.000 de euro este trimis unui numar ales aleatoriu. Reprezentantii Orange au spus ca este un caz tipic de frauda, rugåndu-i pe clienti sa nu dea curs unor astfel de mesaje

Hackerii folosesc numarul de telefon al Orange pentru a insela cat mai multe persoane. „Orange va felicita! Numarul dumneavoastra este castigatorul premiului de fidelitate in valoare de 10.000 euro! Veti fi contactat(a)!, expeditor 333, Centru mesaje : +40744946000“. Acesta este mesajul primit de mai multi abonati ai Orange de pe numarul de telefon al companiei. Sute de clienti ai companiei au crezut ca sunt contactati chiar de catre Orange

Pentru a primi premiul, victimele trebuia sa cumpere o cartela orange reincarcabila, pentru ca, ulterior, escrocii sa isi incarce creditul cu valoarea respectivelor cartele. Escrocii le solicita victimelor sa le transmita codul de reincarcare a cartelelor, iar pentru a le convinge de realitatea celor discutate, le comunica si numere de conturi bancare, evident false, de la diverse unitati de profil, de unde poate fi ridicat premiul cel mare. In final, escrocii nu-i mai contacteaza pe clientii Orange

Sute de romani au cazut victime ale unor hackeri care au clonat numarul de centrala a companiei Orange. Hackerii au creat un program care genereaza cunoscutul numar al Centrului de mesaje al Orange: +40744.946.000”. Mesajul prin care Orange il felicita pe destinatar de castigul a 10.000 de euro este trimis unui numar ales aleatoriu. Sute de romani au fost pana acum inselati si au depus plangere la Politie. Reprezentantii Orange au spus ca este un caz tipic de frauda, rugandu-i pe clienti sa nu dea curs unor astfel de mesaje.

Cele mai multe escrocherii au fost facute in Dolj si Vrancea. Hackerii folosesc numarul de telefon al Orange pentru a insela cat mai multe persoane.

„Orange va felicita! Nr-ul dumneavoastra este castigatorul premiului de fidelitate in valoare de 10.000 euro! Veti fi contactat(a)!, expeditor 333, Centru mesaje : +40744946000”, acesta este mesajul primit de mai multi craioveni de pe numarul de telefon al companiei Orange. Modul de operare al „teparilor“ este cat se poate de simplu: te anunta ca esti fericitul castigator al concursului de fidelitate. Foarte multi dintre cei apelati au crezut in veridicitatea mesajului si s-au bucurat pentru castigul anuntat. Insa bucuria a durat foarte putin pentru ca, la scurt timp, abonatii Orange au constatat ca totul a fost doar o inselatorie.

Intrusii au reusit, prin intermediul telefonului de informatii al Companiei Orange, sa trimita numeroase mesaje catre abonatii societatii respective, informandu-i ca au castigat diverse premii pentru fidelitatea de care au dat dovada. Pentru a primi premiul, cei contactati trebuiau sa cumpere o cartela orange reincarcabila, pentru ca, ulterior, apelantii sa isi incarce creditul cu valoarea respectivelor cartele.

10.000 de euro, un premiu fals

Valentin Ghita, de 42 de ani, din Craiova, este unul dintre craiovenii inselati de cei care au fraudat baza de date a companiei Orange. Barbatul a primit, saptamana aceasta, un SMS de pe un numar din reteaua Orange, prin care era anuntat ca este castigatorul sumei de 10.000 de euro. „Eram sceptic, dar am sunat la numarul respectiv. Mi-a raspuns o voce de barbat care mi-a confirmat ca sunt castigatorul premiului. Am intrebat atunci care sunt conditiile si cum pot sa-l ridic. Barbatul mi-a raspuns ca trebuie sa cumpar o cartela reincarcabila Orange si sa-i trimit codul, dupa care voi fi contactat”, povesteste Valentin Ghita. Craioveanul a asteptat mai multe zile, dar fara niciun folos. Apoi s-a hotarat sa sune la Serviciul Clienti al Companiei Orange, unde i s-a spus clar ca este o inselatorie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.