66% din cetatenii straini au dat mita pentru prelungirea vizei de sedere
Doua treimi (66%) din cetatenii straini aflati in Romania spun ca apeleaza la mita in relatiile lor cu autoritatile romane, releva un studiu dat publicitatii ieri. Strainii sustin ca au fost nevoiti sa ofere cadouri functionarilor publici pentru rezolvarea problemelor de prelungire a vizei. De altfel, principalele probleme intimpinate de cetatenii straini pe teritoriul Romaniei sint legate intr-o mai mare masura de prelungirea vizei decit de obtinerea ei.
Studiul a fost realizat de organizatia neguvernamentala "Asociatia "Cultura Pacii"" in rindurile cetatenilor straini din Romania. Conform cercetarii, in februarie 2005, in Romania erau inregistrati 46.762 de cetateni straini cu vize de sedere temporara. 61% din cetatenii straini care se stabilesc in Romania declara ca au venit aici in urma casatoriei cu un cetatean roman. 21% sustin ca principalul motiv de sedere il reprezinta afacerile, iar 7% ca au venit la studii.
"Asociatia "Cultura Pacii"" a lansat ieri site-ul www.imigrant.ro si "Ghidul Imigrantului 2004-2005" pentru o mai buna informare a cetatenilor straini care traiesc in Romania sau doresc sa imigreze.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.