Social 8 August 2007 23:39
Festivalul de film ii are ca invitati pe regizorii Cristian Mungiu si Ken Loach, laureati cu Palme d'Or la Cannes.

Festivalul Independent de Film „Anonimul”, aflat la a patra editie, va prezenta in Delta, la Sfantu Gheorghe, din 13 pana in 19 august, noua lungmetraje selectate in competitia oficiala.

Actuala editie aduce la Sfantu Gheorghe doi invitati speciali: Cristian Mungiu si Ken Loach, premiati cu Palme d'Or la ultimele doua editii ale Festivalului de la Cannes, din 2006 si 2007.

Filmele din competitie au deja cate unul sau mai multe premii de la alte festivaluri, de la Cannes, Berlin si Locarno pana la Sundance, in SUA. Cele noua filme vor fi judecate atat de juriu, cat si de public.

Trofeul „Anonimul” este de 10.000 de dolari. Juriul sectiunii de lungmetraj va fi prezidat de Marina Grasic, producatorul executiv al filmului „Crash”, premiat cu trei premii Oscar in 2006 (Premiul pentru Cel mai bun film, Cel mai bun montaj si Cel mai bun scenariu original). Criticul de specialitate Alex. Leo Serban a facut preselectia filmelor.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.