Social 1 August 2007 22:43
Spectacolul cu opera „Carmen” de Bizet are, pentru publicul nostru, ca maximum de atractivitate, prezenta in distributie a celebrului tenor argentinian Jose Cura.
De aproape cincisprezece ani, faima cantaretului cucereste cele mai mari scene, reunind o bogata inzestrare pe plan muzical (este compozitor, pianist si dirijor) cat si scenic, cu un fizic de veritabil gladiator. Adevarata cariera de succes a inceput odata cu parasirea locului natal, Rosario in Argentina, si stabilirea la Verona, unde a si debutat la aproape 30 de ani. Treptat, vocea sa puternica, cu accente dramatice si temperamentul exploziv l-au impus intr-un vast repertoriu in care varfurile de faima sunt Otello, Turandot, Stiffelio, Samson, Chenier. Cu Don Jose, impreuna cu Agnes Baltsa, a sustinut spectacole in colaborare cu Opera din Bucuresti, pentru turneul cu opera „Carmen” acum cativa ani in Japonia. Acum este oaspetele scenei lirice bucurestene (8 septembrie, Opera Nationala) in compania mezzo-sopranei Hadar Halevy, sopranei Nicoleta Ardelean si baritonului Stefan Ignat, eveniment de prima marime pentru operamanii nostri care asteapta astfel de evenimente lirice in cuprinsul celei de a XVIII-lea editii a Festivalului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.