Social 1 August 2007 15:54
Un eurobarometru realizat de Gallup Ungaria si dat publicitatii saptamana trecuta indica faptul ca Piatra Neamt a iesit, la nivelul de multumire al locuitorilor fata de orasul lor, pe locul 26, inainte de Cluj-Napoca (locul 31) si Bucuresti (locul 71), transmite corespondentul NewsIn.

Locuitorilor li s-au pus 23 de intrebari cu privire la calitatea vietii in orasele in care locuiesc. Sondajul a fost realizat de Gallup Ungaria in noiembrie 2006, la comanda Comisiei Europene.

“Sondajul a fost realizat in cadrul Flash Eurobarometer si a fost adunate din fiecare oras parerile a 500 de locuitori care au telefon acasa. Rezultatele au fost corectate din prisma principalelor caracteristici demografice (varsta, sex, activitate)”, se arata pe site-ul oficial al Gallup Ungaria, www.gallup.hu.

Locuitorii din Piatra Neamt sunt mai multumiti de orasul lor, decat cei din Manchester (locul 29), Paris (locul 35), Dublin (locul 40), Berlin (locul 44), Bruxelles (locul 46), Praga (locul 47), Londra (locul 52), Barcelona (locul 53), Madrid (locul 59) sau Budapesta (locul 61).

Bucurestiul (locul 72) este intrecut la sectiunea “capitala europeana cu cei mai nemultumiti locuitori”, doar de turcii din Istanbul (locul 73) si de grecii din Atena (locul 74).

Printre problemele semnalate de locuitori, se numara posibilitatea gasirii unui loc de munca bine platit, sau a unei locuinte decente la pretul rezonabile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.