Social 28 Iulie 2007 00:34
Atacuri de panica, probleme de adaptare sociala sau o simpla cearta cu seful sunt tot atatea motive pentru a cere consilierea unui specialist

Angoase, frustrari sau depresii. Le tratam de cele mai multe ori cu indiferenta. Ele lasa urme adanci asupra psihicului, dar multi dintre noi nici nu ne dam seama. Psihologii ne sfatuiesc insa ca atunci cand avem chiar si o simpla cearta cu seful sa nu ne descarcam nervii in familie, ci sa apelam la un consilier care ne poate da un sfat avizat. Acest sistem se practica de ani buni in tarile civilizate.
De cate ori pe an trebuie sa mergem la psiholog? De cele mai multe ori, romanii nu ajung la psiholog decat atunci cand nu mai pot rabda, sustin specialistii. Violenta asupra femeilor a devenit o adevarata problema, chiar si in cazul oamenilor care au studii superioare si cu o pozitie sociala buna, ne-a spus psihologul Ilie Marinescu.

Tinerii au probleme sentimentale

Nici tinerii nu lipsesc de la cabinetul de consiliere. Cei mai multi vin cu probleme de dragoste si pentru ca nu se inteleg cu parintii. "In perioada adolescentina apar probleme de adaptare. Tinerii cred ca parintii ii incurca si ii tin prea mult din scurt. Astfel apar conflictele intre generatii. Cei mai tineri inca nu-si dau seama ca este foarte dificil sa stai cu cineva", ne-a explicat specialistul.

El adauga ca multora le este mai usor sa isi povesteasca problemele unui necunoscut. "Am intalnit o persoana care se drogheaza. Mi-a spus de modul in care isi facea rost de droguri, de modul cum si le injecta si cum incerca sa atraga si alti tineri. Am facut cateva sedinte si am avut surpriza sa observ ca imi asculta pasii pe care ii propuneam", ne-a povestit psihologul despre cazul unui tanar de 19 ani.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.