Directorul Centrului de Coordonare si Salvare pe Mare, Adrian Alexe, a declarat ca disparitia femeii a fost semnalata, ieri seara, de echipajul de la bordul navei "Barent Bey", pavilion Liberia. Nava se afla la 60 de mile travers in Marea Neagra. Membrii echipajului au transmis catre autoritatile romanesti un semnal de pericol prin care anuntau ca bucatareasa de la bordul navei nu este de gasit. Comandantul navei a solicitat ajutor autoritatilor portuare pentru gasirea femeii. Pe vas, in zona pupa, au mai fost gasiti doar papucii acesteia.

Potrivit lui Adrian Alexe, imediat dupa primirea semnalului de alerta, au fost alertate toate cele noua nave aflate in zona, inclusiv navele militare turcesti si americane. Autoritatile portuare au cerut sprijin unui vas turcesc sa coordoneze actiunea de cautare pe mare, care a incercat pentru mai multe ore sa o gaseasca. In operatiunea de cautare a mai fost cerut si sprijinul navei americane US 75.

Adrian Alexe a mai spus ca in zona a fost trimisa si nava “Opal” care apartine Grupului de Interventii si Salvare Navala si o vedeta a Politiei de Frontiera, care continua actiunea de cautare a femeii disparute de la bord.