Social 18 Iulie 2007 01:47
Asigurarile pentru copii sunt tot mai cautate Se pot incheia asigurari de sanatate, de viata, de studii si maritale

Desi nu sunt extrem de populare, politele de asigurare pentru copii sunt tot mai cautate, mai ales de catre parintii instariti. Acestea sunt programe de asigurare pe termen mediu si lung care iti garanteaza ca, indiferent de ce-ti rezerva tie viitorul, copilul tau va fi la adapost de griji financiare.

In prezent, pentru copii se pot incheia asigurari de sanatate, asigurare de viata, asigurare de studii si asigurare maritala.

"Deocamdata, cererea pentru asemenea produse nu este la fel de mare ca in cazul produselor de asigurari de viata traditionale sau a politelor de asigurare cu componenta investitionala. Tendinta, insa, este una crescatoare si probabil ca, pe masura ce informatiile cu privire la beneficiile pe care contractarea lor vor ajunge sa fie cunoscute de catre potentialii clienti, vom asista la o crestere mult mai accentuata a cererii de asemenea produse de planificare", ne-au declarat reprezentantii Allianz - Tiriac Asigurari.

Copilul se poate bucura de aceasta polita pana la 25 de ani

Acest sistem de asigurare poate incepe chiar de la 6 luni, iar copilul asigurat se poate bucura de polita la implinirea varstei majoratului sau pana la 25 de ani. "Am ales aceasta perioada deoarece s-a dovedit ca este esentiala pentru viitorul tanarului - este momentul in care educatia ocupa un loc prioritar. De multe ori insa, acesta este si momentul in care cheltuielile parintilor cresc, ceea ce poate duce la decizii delicate", ne-a declarat Sinziana Maioreanu, director comercial al Interamerican Romania.

Primele se pot plati trimestrial, semestrial, anual sau chiar plata unica si se achita in valuta in care a fost incheiata polita.

La Generali Asigurari, pentru polita de asigurare pentru copii Majorat valoarea minima a primei este de 400 lei pe an, in timp ce pentru polita Comoara Ta oferita de Interamerican poti plati o valoare minima a primei de 260 lei pe trimestru. Valoarea minima a primei ce poate fi platita pentru o asigurare Start de la Allianz-Tiriac este 240 de euro/an. In cazul celor trei companii, valoarea primelor se poate modifica pe parcursul contractului in functie de cerintele clientului.

Compania preia plata primelor in cazul decesului parintelui

O astfel de polita are si o componenta de protectie, ceea ce inseamna ca exista o asigurare de deces si, de asemenea, exista si o componenta de investitii. Astfel, polita acopera riscul de deces sau de invaliditate permanenta a parintelui, iar pe langa aceasta pot fi adaugate, in functie de nevoi si de sursele financiare, alte clauze suplimentare. Acestea se refera, de exemplu, la posibilitatea obtinerii unei sume de bani platite pentru fiecare zi in cazul spitalizarii.

Pe de alta parte, la incheierea unei polite de asigurare pentru copil, in functie de prevederile contractuale, parintele poate primi bani in cazul unor interventii chirurgicale.

"La cerere, politei de baza Start i se pot atasa clauze prin care Allianz - Tiriac ofera protectie impotriva unor riscuri suplimentare: asigurarea simpla de viata, asigurare in caz de accident, asigurare pentru afectiuni medicale grave si asigurarea privind scutirea de plata a primelor in caz de invaliditate permanenta totala", au precizat reprezentantii Allianz-Tiriac.

Totodata, in cazul politei oferite de Generali Asigurari, se pot adauga clauze suplimentare atat pentru copilul beneficiar, cat si pentru asigurat (parintele/tutorele care incheie polita de asigurare), ne-a spus Gina Cazacu, Actuar Debutant, Directia Asigurari de Viata. La Interamerican, poti opta pentru clauze suplimentare alegand unul dintre cele trei pachete oferite de companie: Standard, Optim sau Extins.

La expirarea contractului, plata se face integral sau prin rente

Daca la Generali Asigurari si Interamerican, la expirarea contractului copilul beneficiar poate primi banii integral sau sub forma de renta temporara, la Allianz-Tiriac plata se face numai prin rente. Astfel, plata indemnizatiilor incepe dupa data de maturitate a politei, perioada totala pe parcursul careia urmeaza sa fie platite rentele fiind de minimum 2 si de maximum 10 ani.

De exemplu, pentru o polita incheiata de un parinte in varsta de 30 de ani copilului sau cu varsta sub un an, cu o valoare a platii trimestriale de aproximativ 500 de euro, la varsta de 18 de ani, copilul beneficiar va incasa garantat suma de 39.331 euro, iar previzionat va incasa suma de 52.156 euro, potrivit calculelor companiei Generali Asigurari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.