Social 13 Iulie 2007 00:44
Tunisia este o destinatie turistica foarte populara in Romania datorita ofertei complete: plaja, mare, safari in Sahara sau situri arheologice.
Tunisia este o destinatie care satisface si setea de cultura, si spiritul de aventura, precum si dorinta de a lenevi pe plaja. Este cea mai nordica tara a Africii. In est se invecineaza cu Marea Mediterana, zona de nord este muntoasa, in vreme ce in sud se intinde Sahara. Clima face ca turismul sa fie o activitate potrivita aproape pentru orice anotimp. Lunile iulie si august sint considerate cele mai potrivite pentru cei care vin pentru a face plaja, deoarece temperatura medie este de 31 de grade C.

Cea mai noua statiune este Yasmine Hammamet, situata la doar o ora de aeroportul din Tunis. Aici sint peste 45 de hoteluri, multe de 4 si 5 stele. Oferta pentru petrecerea timpului liber este variata, de la sporturi de apa, calarit sau golf pina la tratamente cu ape minerale. Cea mai scumpa statiune este Port El Kantaoui, un complex construit in jurul unui port modern. Preferata localnicilor este Sousse, un loc unde exista un shopping center si unde preturile sint mai mici decit in Port El Kantaoui. Exista hoteluri si in orasul Hammamet. Locul in care se alege hotelul conteaza mult atunci cind vine vorba despre cheltuielile suplimentare. Astfel, cei care aleg pachetul cu demipensiune trebuie sa ia in calcul si cheltuielile pentru masa de prinz. Acestea nu vor fi deloc mari. Astfel, intr-un restaurant tunisian se vor plati in jur de cinci-sase euro, iar intr-un hotel de 5 stele - in jur de 10-11 euro. In orase, preturile sint mai mici decit in statiuni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.