Social 12 Iulie 2007 23:18
"Premiul Henkel CEE pentru Arta" este o competitie dedicata artistilor din Europa Centrala si de Est, care acopera, intr-un interval de trei ani, trei domenii diferite ale artei contemporane: desen contemporan, arta fotografica si design. Editia curenta - a sasea - este dedicata design-ului industrial.
Pentru cel de-al treilea an consecutiv, Henkel Romania a organizat si o etapa de preselectie locala. Cei cinci aspiranti la marele premiu (7000 euro) desemnati de juriu - Ileana Raducanu, redactor-sef Elle Decoration, arh. Cristian Cocioba, director executiv Bicau, Mihai Gurei, creative concept manager Intro si Lavinia Toma, corporate communications manager Henkel Romania - sunt: Robert Marin (31 ani, arhitect), Gabriel Lungu (24 ani, art director), Sebastian Mihai Dragu (23 ani, student Universitatea de Arta Bucuresti, Facultatea de Design), Antonio Meze (24 ani, designer Timisoara) si Diana-Larisa Rosioru (19 ani, studenta bursiera Istituto Europeo di Design, Milano, Italia).

In finala internationala de la Viena ei vor concura cu designeri din alte 28 de tari din zona Europei Centrale si de Est. Lucrarile celor cinci vor fi trimise in capitala Austriei, unde juriul international se va reuni in septembrie pentru a alege un singur castigator. Acesta va primi, pe langa marele premiu si sprijinul companiei organizatoare pentru o expozitie personala in tara de origine. Cele mai bune lucrari urmeaza sa fie expuse la Viena, in cadrul unei expozitii care va avea loc in noiembrie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.