Social 11 Iulie 2007 23:14
Scriitorul face proza poematica in trilogia din care isi lanseaza astazi ultimul volum.
Dupa „Aripa stanga” si „Corpul”, Mircea Cartarescu isi lanseaza azi ultimul volum al trilogiei, „Orbitor. Aripa dreapta”, la Libraria Humanitas Kretzulescu, de la ora 17.00, in prezenta lui Gabriel Liiceanu si a Lidiei Bodea. Trilogia, unul dintre cele mai ambitioase proiecte din literatura romana, conceputa in forma de fluture sau catedrala, are 1.400 de pagini si a fost scrisa timp de 14 ani si jumatate. Ultimul volum va fi lansat si pe 21 iulie la Vama Veche.

„Orbitor este Levantul romanesc al lui Cartarescu. Revolutia de la '48 a devenit cea din anii '89 ai sutei urmatoare, cauzasii devin manifestanti, piratii devin teroristi, Bucurestiul patriarhal, plin de verdeata, a devenit cel al blocurilor, Manoil s-a transformat in Mircea, iar poezia in proza”, crede Ioana Parvulescu. Poemul „Levantul”, publicat de Cartarescu in 1990, e o adevarata replica la „Tiganiada” lui Ion Budai-Deleanu, o epopee in douasprezece canturi in cheie postmoderna.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.