Enescu a declarat ca starea lor e buna, dar a dat dispozitie ca pacientii sa stea cel putin inca o zi in spital sub supraveghere medicala de specialitate.

Pacientilor li se fac perfuzii. Din primele cercetari ale specialistilor reiese ca suspectii de toxiinfectie alimentara fac parte dintr-un grup de 150 de copii si profesori arondati la una din salile de mese ale taberei si, cel mai probabil, ingredientul comun amintit de pacienti este carnea.

Copii spun ca au mancat carne cu o dupa-amiaza si o seara inainte, iar simptomele sunt cele ale unei toxiinfectii alimentare, respectiv varsaturi, febra, ameteli.

Citeste si:

Autoritatea de Sanatate a trimis in tabara de la Navodari o echipa de la Spitalul de Boli Infectioase Constanta, care face un triaj al celor 150 de copii cazati pentru prevenirea aparitiei altor cazuri de imbolnavire.

Dan Rahau, administratorul taberei a declarat pentru Realitatea TV in aceasta dimineata ca de vina poate fi si faptul ca ultimele zile au fost extrem de calduroase: „au fost aproximativ 30 de grade iar apa marii a avut 11-12 grade, deci a fost extrem de rece. Poate sa fie una din cauze. Multi dintre copii au stat aproape toata ziua in soare insa nu toti cei care au avut probleme au si mancat in tabara. Multi dintre ei au mancat afara, multi dintre ei nici nu au mancat zilele acestea in cadrul complexului dar tocmai ca o masura de prevedere, pentru a vedea daca din interior porneste problema s-au verificat de ieri dupa-amiaza atat alimentele servite cat si modul de operare al personalului.”

In ceea ce priveste alimentele, va pot spune ca exista certificate de calitate , deci nu acolo sunt problemele. Cu toate acestea, vom sti cu siguranta care este cauza abia dupa ce se vor finaliza toate analizele.”, a conchis domnul Rahau, administratorul taberei din Navodari.