Social 3 Iulie 2007 02:06
Laudabila initiativa postului national de televiziune de a insera in programul serilor din fiecare zi de luni noua varianta a serialului 'Forsyte Saga', o productie a companiei britanice 'Granada Television', realizata in 2002, dupa romanul omonim al scriitorului John Galsworthy.
Primul episod a fost transmis aseara, de la ora 20.20. 'Forsyte Saga', un ciclu celebru de romane, urmareste destinul incarcat de dramatism a trei generatii din familia Forsyte, incepand din perioada victoriana tarzie, pana in primele decenii ale secolului al-XX-lea. John Galsworthy, laureat al Premiului Nobel (1932) a redactat cronica fluviu a familiei Forsyte - mai intai 'Forsyte Saga' si apoi 'O comedie moderna' (doua trilogii in care figura dominanta este personajul Soames) - din 1920 pana in 1928. Noul serial este regizat de Christopher Menaul. Serialul BBC 'Forsyte Saga', produs in 1967, a avut un succes rasunator.

Un alt serial european, cu care TVR 1 isi deschide grila de vara, este 'Dolmen', un film de suspans, productie Franta 2005. Acesta va fi difuzat in fiecare marti seara de la ora 20.20 si ii are ca protagonisti pe Ingrid Chauvin, Bruno Madinier, Yves Renier. 'Dolmen' este povestea unei tinere politiste, Marie, care revine pe insula unde a copilarit, pentru a se casatori cu barbatul iubit, cel pe care il stie de o viata. Dar, odata cu sosirea ei, in ajunul nuntii, pe insula incep sa se petreaca lucruri stranii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.