Social 3 Iulie 2007 15:25
Ieri s-au implinit 550 de ani de la urcarea pe tron a ‚celui mai mare roman al tuturor timpurilor’.

Stefan cel Mare a primit aceasta distinctie pe 21 octombrie, anul trecut in cadrul emisiunii „Mari romani” de la TVR1. La acea data, 77 349 de telespectatori, reprezentand 21.30% din totalul de voturi, au acordat votul lor lui Stefan cel Mare.

Cu toate ca rezultatul de atunci a fost contestat de catre CNA, domnitoriu ‚ iute de judetu si degraba varsatoriu de sange' a ramas cu titulatura de ‚cel mai mare roman', fiind sarbatorit ieri cu fast in Suceava. Astfel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei dar si un sobor de preoti,au oficiat o slujba religioasa care a inceput cu citirea Acatistului Sfantului Stefan. In incinta manastirii Putna s-a desfasurat, pe parcursul intregii zile, un program ce a cuprins atat slujbe religioase, cat si discursuri, informeaza Antena 3.

De asemenea, cu o ora inainte de miezul noptii, membrii asociatiei studentilor crestini-ortodocsi , care sunt si organizatori ai manifestarilor, au scris cu torte numele lui Stefan cel Mare pe Dealul Crucii. Apoi, cu tortele aprinse,au coborat dealul si au inconjurat manastirea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.