Social 2 Iulie 2007 23:03
Luna trecuta, la Festivalul de la Cannes, "Padurea spanzuratilor" a fost prezentat intr-o varianta mai scurta cu 48 de minute decat originalul.

Liviu Ciulei n-a aflat decat dupa Cannes ca la ANF exista si aceasta copie scurta, predata de Studioul Cinematografic Bucuresti in 1971.

Regizorul doreste ca aceasta misterioasa varianta, care nu-l reprezinta si despre care n-a stiut ca exista, sa nu mai fie aratata niciodata.

'Dupa cum stiti, la Cannes Classics am fost invitati eu si Victor Rebengiuc. Din cauza starii fizice, n-am putut sa ma duc si atunci am recomandat-o pe doamna Mariana Mihut (care l-a cunoscut pe sotul ei, Victor Rebengiuc, in timpul filmarilor la "Padurea spanzuratilor"). La Cannes s-a intamplat un lucru extrem de ciudat. Filmul meu tine 158 de minute, durata care era trecuta in catalogul festivalului, dar pe invitatia pentru spectacol erau trecute 110 minute.'

-Arhiva Nationala de Filme a vorbit cu dumneavoastra inainte de Cannes?

-N-am vorbit decat cu domnul Dan Burlac (n.red. - cel care a facut legatura intre organizatorii de la Cannes si CNC.). El m-a anuntat ca sunt invitat si i-am spus ca nu stiu daca o sa pot merge. S-a dus Mariana Mihut in locul meu, s-a proiectat filmul si, spre mirarea lui Victor Rebengiuc si a Marianei, Mariana nu era in film, secventa cu ea era taiata, ca si altele. N-am aflat asta decat dupa ce a venit Victor si mi-a adus catalogul.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.