Social 30 Iunie 2007 01:21
Delegatia romana a reusit sa amane verdictul pentru inscrierea centrului istoric al orasului Sibiu in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Consiliul International al Monumentelor si Siturilor (ICOMOS) intocmise un raport negativ pentru obiectivul romanesc si, astfel, dosarul risca sa fie respins.

Asadar, procedura va fi reluata si asta este important pentru ca, odata respins, un sit nu mai poate fi propus spre inscriere niciodata. Raportul ICOMOS (organism consultativ care face recomandari, dar nu ia decizii in privinta Listei Patrimoniului Mondial) sustinea ca obiectivul din Romania nu are o valoare culturala exceptionala.

„Am avut partial succes, in sensul ca rezolutia propusa initial de ICOMOS, care recomanda neinscrierea Sibiului pe Lista, nu a fost adoptata“, a declarat pentru Mediafax Virgil Nitulescu, secretar general al Ministerului Culturii si Cultelor (MCC), aflat in Noua Zeelanda, la cea de-a 31-a reuniune a Comitetului Patrimoniului Mondial.

Datorita lobby-ului intens pe care delegatia noastra l-a facut si sprijinului direct primit de la tari ca Tunisia, Maroc, Canada, Israel sau Kenya, s-a adoptat rezolutia de reluare a procedurii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.