Pe linga artistul roman Ion Grigorescu, un creator chinez si-a invitat 1.001 conationali pe post de “exponate” la cunoscuta expozitie de arta contemporana din Kassel, Germania.
Weekendul trecut s-a deschis cea de-a douasprezecea editie a manifestarii de arta contemporana Documenta. Organizata din cinci in cinci ani si initiata in 1955, manifestarea din Kassel dureaza 100 de zile si supune criticilor cele mai reprezentative mostre din arta contemporana a lumii, de la instalatii si poze la performance-uri si arta video. "Oare toate astea sint un gunoi sau sint niste opere marete? Asta vine in mintea celor ce fac cunostinta cu Documenta", explica Roger Buergel, organizatorul din acest an, citat de Reuters.

Dintre cele 110 lucrari prezente in acest an la Documenta 12, cea mai bizara este "Basmul", a artistului chinez Ai Wei Wei (foto). El va aduce treptat 1.001 compatrioti care vor sta cite doua saptamini imbracati la fel si se vor perinda, in calitate de "exponate vii", prin micul Kassel


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.