Doua site-uri de pe care se descarcau ilegal filme, muzica, jocuri si programe au fost inchise de politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei sectorului 1.

Site-ul care avea aproximativ 9.000 de utilizatori era inregistrat pe numele unei societati comerciale din Capitala si gazduia sute de filme si sute de ore de muzica. La Iasi, un alt "copiator" a primit doi ani de inchisoare cu suspendare si a fost obligat la plata a 150.000 de lei pentru prejudiciul adus Uniunii Producatorilor de Fonograme din Romania.

In baza unor informatii, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei sectorului 1 au identificat un site de "torrente" prin intermediul caruia se promovau produse-pirat, pe acest site fiind postate peste 600 de opere ce puteau fi copiate in orice moment de catre orice utilizator, prejudiciul estimativ adus titularilor dreptului de autor fiind de peste 30.000 RON.

Dupa ce au monitorizat mai mult timp activitatea de pe site, politistii au observat ca organizatorii "torrentului" au postat o rubrica de donatii prin care utilizatorii site-ului puteau face donatii intr-un cont bancar pentru a se obtine diferite beneficii mentionate de acestia. Politistii au reusit in urma filajului sa-l identifice pe cel care ridica banii proveniti din donatiile de pe site. Acesta se numeste Mihai Florin, in varsta de 28 ani, din Bucuresti, sectorul 3. In urma perchezitiei domiciliare, oamenii legii au gasit un calculator tip IBM-PC, conectat la reteaua internet, care avea un DVD-ROM, precum si 200 DVD-uri si CD-uri continand filme, muzica si programe soft.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.