Sunt expuse aproximativ 350 de opere, inclusiv unele imprumutate de la colectionari din Statele Unite, la care se adauga 50 scrisori si 100 de fotografii ale artistei.Teresa Franco, sefa institutului care are in grija muzeul, a declarat: "Nu cred ca cineva, dupa ce va vedea aceasta expozitie, va mai avea nelamuriri legate de evolutia artistica a Fridei Kahlo."

Nascuta in Mexico City in 1907, Kahlo a inceput sa picteze in 1925 pe cand era in convalescenta dupa un accident de autobuz.In urma acestuia pictorita a ramas cu un handicap si dureri.In anii urmatori accidentului, Frida Kahlo a fost supusa la nu mai putin de 30 de interventii chirurgicale.

Multe din cele aproximativ 200 de tablouri ale sale au ca subiect durerea fizica.Altele descriu relatia de dragoste agitata pe care a avut-o cu artistul plastric mexican Diego Rivera, mai mare decat ea cu 20 de ani, pe care l-a intalnit in 1928 pe cand avea 22 de ani si cu care s-a casatorit un an mai tarziu.

Cei doi au divortat in 1939, dar s-au recasatorit in 1940.Se crede ca Frida Kahlo a avut o aventura cu Leon Trotki dupa ce acesta a fugit din Uniunea Sovietica.Frida Kahlo a murit in 1954. Rivera in 1957.

Feminismul, stilul de viata si convingerile sale politice comuniste au devenit inseparabile de arta sa.Actrita Salma Hayek a jucat rolul Kahlo in pelicula din 2002 despre viata pictoritei.