Studiile superioare va vor aduce beneficii la batranete

Reprezentantii Casei Nationale de Pensii raspund, prin intermediul ziarului nostru, intrebarilor trimise de cititori.

Mariana Tichie, Bucuresti: Casa de Pensii a Sectorului 6 mi-a cauzat mai multe dificultati. Mi-a trimis aleator taloanele si pensia, la o adresa unde am locuit acum cinci ani, desi am comunicat schimbarea domiciliului de nenumarate ori, pensia mi-a fost trimisa, in luna mai, in numerar prin posta, cu toate ca am cont bancar la BancPost, iar in lunile in care am incasat-o din cont aceasta a fost depusa de casa de pensii cu o intarziere de 15 zile. Consider ca aceste fapte pot fi calificate ca neglijenta in serviciu sau rea intentie. Ceea ce imi aduce mari prejudicii in fiecare luna.

CNPAS: Va informam ca adresa corecta a fost comunicata incepand cu data 01.01. 2007. Dv. primiti drepturile de pensie prin cont curent personal la BancPost. Avand in vedere ca nu ne-a fost comunicat codul IBAN, in luna mai 2007, pentru toti pensionarii aflati in aceasta situatie, drepturile de pensie au fost transmise prin posta la adresa curenta. Taloanele de pensie de asigurari sociale sunt trimise, de asemenea, la adresa corecta. Mentionam ca transmiterea lunara a drepturilor banesti in conturile curente detinute de beneficiari se efectueaza conform conventiilor incheiate intre CNPAS si institutiile bancare respective. Dintr-o eroare regretabila, indemnizatia acordata conform Legii 8/2006 a fost transmisa la adresa avuta anterior. Aceasta eroare a fost corectata incepand cu aceasta luna, in sensul ca drepturile vor fi achitate pe mandat gri in perioada 23-27.06.2007 la adresa corecta. Pentru virarea in continuare a drepturilor banesti in contul curent este necesar sa comunicati la Casa Locala de Pensii Sector 6 codul IBAN.

Ion Popescu, Tecuci: in conditiile iesirii la pensie cu reducerea varstei de pensionare cu grupa, se mai adauga anii de facultate?

CNPAS: Da. Anii de facultate se adauga la pensie. Nu conteaza ca vi s-a redus varsta de pensionare cu grupa. De retinut este faptul ca doar cursurile urmate la zi sunt luate in considerare. Cele frecventate la seral, nu.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.