Editorul care s-a ocupat de publicarea seriei aventurilor micului vrajitor creata de scriitoarea britanica J. K. Rowling este de parere ca noul "Harry Potter" va fi un baiat arheolog, creatie a doi autori deocamdata necunoscuti.
Intr-o industrie in permanenta cautare a unui nou bestseller, doi autori aproape necunoscuti au primit deja un avans de un milion de dolari si drepturi de pre-publicare a cartilor lor in 15 limbi straine din partea editurii Chicken House, fondata de Barry Cunningham, cel care l-a descoperit pe "Harry Potter". Roderick Gordon si Brian Williams au fost descoperiti de Cunningham datorita unei versiuni initiale a romanului lor "Tunnels" pe care si l-au publicat singuri. "Am stiut de la prima pagina ca Harry Potter era magic. Citind "Tunnels" am avut parte de aceleasi emotii", a spus Cunningham, care a mai dat o lovitura pe piata cartilor pentru copii cu operele scriitoarei germane Cornelia Funke. ""Tunnels" are de toate: un baiat arheolog, ticalosi fara mila, o lume pierduta si o calatorie extraordinara spre centrul Pamintului", a spus Cunningham.

Autorii cartii s-au cunoscut la Universitate dar au urmat cariere diferite, unul ca bancher, celalalt ca artist. Gordon si Williams s-au reintilnit si astfel a aparut romanul "Tunnels", publicat initial in editie limitata, dar care s-a bucurat de un mare succes. In timp ce lucra la editura Bloomsbury, Cunningham a contribuit enorm la transformarea industriei publishing-ului, in anii `90, dupa ce a semnat un contract cu J.K. Rowling, a carei saga s-a vindut pina acum in peste 325 de milioane de copii in lumea intreaga si a transformat-o pe autoare in primul scriitor miliardar din lume. "Pottermania" va atinge culmi nebanuite in iulie, dupa ce va fi publicat cel de-al saptelea si ultim volum al seriei si dupa ce cea de-a cincea adaptare cinematografica va fi lansata pe marile ecrane. Rowling a recunoscut la un moment dar ca "daca nu ar fi fost Barry Cunningham, Harry Potter ar fi zacut inca in dulapul de sub scari".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.