Daca romanii care pleaca in Vest vor fi inlocuiti de imigranti importati din Est, vom asista la „ghetoizarea societatii si la conflicte teribile“, avertizeaza doi fosti ministri ai Finantelor.
Romania trece printr-o "criza demografica latenta" si daca se mentine nivelul actual al fertilitatii, de 1,3 copii la o femeie, populatia va ajunge la 16,7 milioane de locuitori, pina in 2050, potrivit prognozelor Academiei Romane prezentate ieri in cadrul unei conferinte. Estimarea este mai optimista decit a ONU, care anticipeaza ca vor ramine doar 14,9 milioane de romani. Solutia propusa de Vasile Ghetau, realizatorul studiului "Declinul demografic si viitorul populatiei Romaniei", este redresarea fertilitatii, pina la media de doi copii la o femeie. Profesorul Ghetau nu considera importul de muncitori ca fiind o solutie viabila pentru Romania, din contra, "va agrava situatia demografica".

Fostul ministru al Finantelor Mircea Ciumara, director general al Institutului National de Cercetari Economice al Academiei Romane, a explicat ca "pericolul actual nu e depopularea Romaniei, ci deromanizarea Romaniei" prin importul de muncitori, din China sau din Pakistan.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.