Dar pentru ca de sezonul estival ar trebui sa ne bucuram cu totii, unele banci au pus la dispozitia celor interesati credite pentru vacanta. Cu toate acestea, bancile nu sunt foarte generoase, doar cateva oferind astfel de credite. Exista, insa, si varianta alternativa a creditelor pentru nevoi personale, banii obtinuti putand fi utilizati pentru a calatori.

Plecand de la aceasta realitate nu tocmai atragatoare, luam in calcul varianta pragmatica de a ne asuma costul vacantelor noastre printr-un credit bancar. Dupa o analiza in detaliu a pietei bancare romanesti, de preferat apeland la un consultant de credit sau informandu-ne pe un portal financiar de specialitate, vom constata ca bancile nu sunt atrase in acordarea de astfel de credite. Vom lua doua banci drept repere: Alpha Bank si Banca Comerciala Romana.

La Alpha Bank, platesti creditul la intoarcerea din vacanta

Alpha Bank ofera creditul de vacante si calatorii Alpha Journey pe perioade cuprinse intre 6 si 36 de luni, iar sumele imprumutate pot varia intre 500 si 5.000 euro sau echivalentul in lei ori dolari. Odata cu contractarea creditului, beneficiezi de o perioada de gratie de 1 luna, astfel ca rambursarea creditului sa inceapa doar la intoarcerea ta din calatorie, si mai beneficiezi de un card de credit, AlphaCard VISA Credit, fara taxa de emitere si taxa anuala in primul an, cu un disponibil de bani de pana la 5.000 euro (echivalent lei), pe care il poti utiliza pentru cumparaturi pe Internet si oriunde in lume unde este afisata sigla Visa. Dobanda creditului este variabila, iar comisionul de administrare a creditului este perceput o singura data, la acordarea creditului, iar la alegerea ta poate fi inclus in credit.

BCR ofera asigurare de viata atasata creditului

Banca Comerciala Romana ofera pachetul de produse si de servicii financiare "Turist BCR", destinat persoanelor fizice cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani. Pachetul trebuie sa contina in mod obligatoriu creditul Voiaj Extra, in lei, cu dobanda revizuibila semestrial sau Voiaj Super, in euro sau dolari, cu dobanda variabila, certificat de asigurare de viata emis de BCR Asigurari de Viata oferit gratuit de catre banca si, daca e cazul, asigurare medicala pentru calatorii in strainatate emisa tot de BCR Asigurari. De asemenea, pachetul de vacanta mai contine si un card de debit BCR Maestro/ BCR Visa Clasic/ BCR Visa Electron/ BCR Visa Electron Euro<26 emis gratuit de catre banca.