Ministrul Educatiei considera "complet imorala" relatia dintre un profesor si un elev, dar nu ilegala, intrucat legiuitorul nu a gandit sa faca precizari concrete in acest sens, astfel ca nicaieri nu sunt prevazute interdictii sau sanctiuni pentru astfel de comportamente.
"Eu nu cunosc detaliile acestor cazuri. Este ca si in cazul in care esti doctor si nu trebuie sa ai relatii cu pacientii. Acolo unde se demonstreaza, voi condamna cu toata puterea. Cand exista incalcari ale regulamentului, voi lua masuri concrete. Deocamdata, Statutul cadrelor didactice nu prevede expres acest lucru", a declarat, ieri, Cristian Adomnitei. Declaratia survine cazului intens mediatizat al unui tanar de 19 ani care a murit, joia trecuta, dupa ce a cazut de la etajul noua al unui imobil aflat in sectorul 1 al Capitalei. Acesta se afla la o sedinta de pregatire la limba romana, pentru examenul de bacalaureat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.