Corina Vasile, profesoara de limba roman din cauza creia Bogdan s-a sinucis, are "contiina impcat". Cel puin acestea au fost cuvintele ei luni, in prima zi de cursuri la Liceul "Lucian Blaga", dup tragedie. Toi elevii o susin. Au intampinat-o la clase cu aplauze, cu flori i mesaje scrise pe tabl: "V iubim. V suntem alturi".

Cand a revenit la liceu, profesoara a avut o discuie cu directorul instituiei, Radu Vasile, cruia i-a mrturisit c a venit la coal pentru c nu mai putea sta acas, "simea cum innebunete". I-a explicat acestuia c are contiina impcat, c ea a fcut tot ce a fost omenete posibil s preintampine tragedia, dar nu a reuit. Directorul ne-a declarat c a fost foarte surprins. In opinia lui, acest caz e unic: "In cei 33 de ani de carier in invmant, eu nu am intalnit o asemenea situaie. Sunt indignat de atitudinea celor doi exponeni ai incidentului. Se spune c dragostea e oarb, ins cred c aici s-a intrecut msura. Nite oameni normali nu ar fi trebuit s procedeze aa".

Atat liceenii, cat i elevii de clasa a V-a i de clasa a VII-a, crora profesoara Corina Vasile le preda romana, au intampinat-o extraordinar. Cei mai mari au scris pe tabl "V iubim. Suntem alturi de dumneavoastr", iar cei de clasa a VII-a s-au imbrcat toi in rou, au purtat cate o braar de aceeai culoare i i-au oferit cate o garoaf, evident, tot roie. Ei au sesizat c era trist i c le-a vorbit mai cald i fr s-i mai dojeneasc. "Profa" le-a cerut, atunci, s nu cread tot ce se spune despre ea, c sunt mult mai multe minciuni decat fapte reale.

Cat despre cadrele didactice, directorul Radu ne-a spus c au fost mult mai rezervate decat elevii. Doar o parte din profesori a incercat s o incurajeze. "M gandesc c trebuie s o sprijinim acum. Bogdan s-a dus, nu vreau s o pierdem i pe ea".

Elevii profesoarei ne-au povestit c i in timpul orelor aceasta era sunat de ctre iubitul su. Pre de un minut-dou se retrgea in faa clasei i ii termina convorbirea. Copiii nu-l cunoteau pe Bogdan, o singur dat acesta a fost vzut ateptand-o dup cursuri, in faa colii. Ei mai susin c i miercurea trecut, cand a fost vizionat piesa de teatru, Bogdan ar fi venit la coal, de unde cei doi au plecat cu tot cu elevii.

«Profa» nu a fost sancionat

Ieri, in urma intrunirii Consiliului profesoral, cadrele didactice au ajuns, in unanimitate, la concluzia c nu va fi luat nici o msur disciplinar impotriva colegei lor, Corina Vasile. Directorul liceului a cerut chiar s se voteze dac ar trebui infiinat sau nu o comisie de cercetare. Tot in unanimitate, profesorii au suinut c nu este necesar.

Procurorii caut martori

Corina Vasile i elevul ei, Bogdan Costache, se iubeau de aproape un an i nu i-au ascuns relaia
Corina Vasile i elevul ei, Bogdan Costache, se iubeau ...
Dezvluirile fcute de pres in cazul "elevul i profesoara" le-au dat de furc anchetatorilor. Ei sunt nevoii acum s caute toate persoanele ale cror declaraii au fost fcute publice. In zilele urmtoare, atat prietenii, colegii, dar i vecinii profesoarei Corina Vasile vor fi "interogai" in calitate de martori.

"Dup audierea tuturor persoanelor care au relatat presei aspecte legate de moartea adolescentului, dar i in funcie de coninutul declaraiilor, e posibil ca procurorii s dispun reaudierea profesoarei, a soului acesteia, Drago Vasile i a prinilor tanrului. Cu certitudine v pot spune c ancheta nu a fost inc finalizat, iar la dosar nu exist nici o declaraie care s specifice c intre elev i profesoar ar fi existat vreo relaie amoroas", ne-a declarat procurorul tefan Criu.