in conditiile in care tot omul stie sau a auzit de Nadia Comaneci ori de Gheorghe Hagi, pare incredibil sa auzi ca exista peste 2 milioane 300 de mii de romani care nu stiu cine este Mihai Eminescu. si totusi asta a fost concluzia Centrului de Studii si Cercetari in Domeniul Culturii care a realizat un al doilea barometru al calitatii consumului cultural.

Din acelasi studiu reiese faptul ca internetul este folosit mai degraba in scopuri interactionale - posta electronica si socializare si mai putin in scopuri de informare sau de divertisment. Pe de alta parte, in medie, o familie in Romania cheltuieste 450 000 ROL lunar pentru cultura. in barometru se arata ca romanii inca prefera stirile si filmele la TV iar televiziunile comerciale raspund in cea mai mare parte cererii si ierarhiei de gusturi ale publicului larg.

Aproape o cincime din populatie consuma intens oferta culturala in crestere constanta in ultimii ani. Bucurestenii consuma semnificativ mai multe probleme culturale decat restul tarii. Un roman din cinci cheltuie sub 10 euro pe luna, pentru cultura iar 6% din romani au peste 500 de carti in casa, in timp ce 22% au peste 20 de carti in biblioteca. La testul de notorietate 10% nu l-au recunoscut pe Mihai Eminescu. imbucurator este faptul ca numarul celor care merg lunar la teatru are o tendinta de crestere.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.