Vreme de doua ceasuri, studentii au dezbatut pe marginea scandalului provocat de catre Traian Basescu si jurnalista Andreea Pana. De asemenea, alaturi de invitati, studentii au trecut in revista aspecte sensibile ale legislatiei romane privitoare la calomnie si insulta: de ce este calomnia pedepsita penal si nu civil, este bine sa existe autocenzura si mai ales, este ingradita in vreun fel libertatea presei prin mentinerea pedepselor pentru calomnie?

Dezbaterea a fost marcata de un ritm antrenant. Incidentul dintre presedinte si jurnalista Andreea Pana a constituit nucleul discutiei. S-au adus argumente pro si contra pentru incalcarea spatiului privat al presedintelui prin hartuirea sa in supermarket si prin inregistrarea discutiei private dintre el si sotia sa, precum s-au adus si argumente favorabile sau nefavorabile pentru modul in care Andreea Pana a procedat in demersul ei jurnalistic.

Centrul discutiei s-a mutat apoi de la subiectul Traian Basescu la modul in care Vadim Tudor face presa aducand injurii diverselor persoane publice in revista sa, "Romania Mare" si scapand de pedeapsa penala prin simplul fapt ca articolele sale se inscriu in categoria pamflet.

Studentii de la Jurnalism si Comunicare, organizati sub egida evenimentului "Serile FJSC", alaturi de Asociatia Consumatorilor de Media au incercat sa gaseasca raspunsuri tuturor acestor realitati cotidiene.Ei propun periodic subiecte de maxim interes dezbaterilor publice. Intrarea in club este libera.

Sponsorul principal al "Serilor FJSC" este Ursus Breweries. Partneri media: Dilema Veche, 9am , RFI ,
Radio Lynx si Infonews.