Potrivit unui studiu realizat de o fundatie din Romania, cele mai multe femei batute de sotii lor sau de concubini au varsta cuprinsa intre 41 si 50 de ani. De asemenea, acelasi studiu arata ca peste 18% femei, din 14,3% populatie adulta a tarii, au fost de-a lungul vietii victime ale unui tip sau altul de "batai casnice". Iar in 2003, aproape 800 de femei au cazut prada nervilor partenerilor de viata. In ceea ce priveste studiile, peste 78% din femeile batute au o pregatire medie, 15,8% au o instruire minima si doar 5,3% sunt titrate.

La nivelul Bucurestiului, in topul sectoarelor cu cele mai multe victime agresate fizic se afla sectorul 3, iar pe ultimul loc la acest capitol este sectorul 6. Cauzele majore care stau la baza acestor acte de violenta sunt consumul de alcool si provenienta partenerului dintr-un mediu "nevricos".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.