Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, impreuna cu Asociatia Patronala Mamaia si Patronatul Industriei Hoteliere "Marea Neagra" ofera, prin programul "O saptamana la mare", sase nopti de cazare la hotelurile de pe litoral, de o stea, la pretul de numai 99 de lei. Oferta speciala se adreseaza tuturor categoriilor de turisti, pe principiul "primul venit, primul servit".

"La un hotel de doua stele, sase nopti costa 119 lei, iar la trei stele un sejur costa 149 de lei. Pentru fiecare serie exista 3.500-4.000 de locuri", ne-au declarat reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT). Pentru perioada 1 iunie-15 iunie, peste 80% din locuri au fost deja rezervate. "La hotelurile de o stea, sunt conditii minime, un pat si dus, iar romanii au inceput sa strambe din nas", ne-au declarat oficiali din cadrul ANAT. In cadrul programului special "O saptamana la mare" s-au inscris aproximativ 30 de hoteluri din Eforie Nord, Mamaia, 2 Mai, Neptun, Mangalia, Venus, Jupiter, Eforie Sud si Costinesti. "Mai bine de jumatate din hotelurile care au fost inscrise in program sunt de doua stele. Bataia este pe hotelurile de doua si trei stele", sustin reprezentantii ANATR.

La pensiunile de doua margarete - 135 lei, cinci nopti
Romanii care prefera muntele pot opta pentru programul "Vacanta la tara", initiat de Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC). Tot pana la 15 iunie, sase zile in pensiunile rurale costa 135 lei (cazare).