Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamt pentru a construi. Materia prima folosita: oamenii. Rezultatul: primul teatru privat din Romania cu actori neprofesionisti.

A mai trecut un prag! Draga a debutat in noua calitate de patroana de teatru cu piesa "Visul unei nopti de iarna" la Casa de Cultura din Piatra, in cadrul Festivalului Yorick (in afara concursului). sapte luni de repetitii zilnice pentru ca Maria Sa publicul sa primeasca cum se cuvine niste amatori indragostiti iremediabil de teatru.

"Ma inchin in fata lor (n.r. - angajatilor sai) asa cum o fac in fata dumneavoastra", a spus Draga-sefa inainte de primul gong. O profesoara de engleza (Letitia Aruxandrei), un om de radio (Ciprian Solomon), o soprana care si-a gasit un loc de munca la postul de televiziune din Piatra Neamt, Local TV (Nicoleta Munteanu), un DJ (Vali Pricope), un director de casa de cultura (Dumitru Luca), un jurist (Costin Radu) si o contabila (Sidonia Grozavu) au fost in lumina reflectoarelor intr-o seara de mai.

Au jucat asa cum au simtit. si au simtit bine ceea ce Tudor Musatescu a vrut sa transmita cu piesa sa. DECALOG. Felicitari Dragai (care a fost si regizor), dar si "actorilor", care au aratat ce fericire e sa fii fericit pe scena!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.