Incep analizele medicale gratuite, insa alte servicii vor fi cu plata. In mare graba, desi toate programele sint in intirziere.
Programul national de evaluare a sanatatii romanilor va incepe la 1 iulie, chiar si in lipsa calculatoarelor, imprimantelor portabile si a softului informatic care ar trebui sa fie livrate, inainte de acea data, medicilor de familie, potrivit lui Eugen Nicolaescu (foto), ministrul Sanatatii. "Programul este finantat, in mare parte, din taxa pe viciu, iar costul programului de evaluare a sanatatii pe 15 luni, se va ridica la 9.500 de miliarde de lei vechi", a amintit Nicolaescu.

Pachetul de servicii medicale de baza va intra in dezbatere publica de saptamina viitoare. "Pachetul de servicii trebuie sa fie unul selectiv, nu avem cum sa finantam toate serviciile medicale de care cetatenii au nevoie".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.