Condus pe ultimul sau drum de sute de persoane, Octavian Paler a fost aplaudat la iesirea cortegiului funerar din Muzeul Literaturii Romane. La Cimitirul „Sfanta Vineri“ din Capitala, scriitorul a primit onoruri militare.
Sute de persoane s-au strans ieri la ora 12.00 la sala ronda din Muzeul Literaturii Romane, transformata in loc de priveghi, pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Octavian Paler. Intr-o atmosfera sobra, mai multe personalitati i-au adus un ultim omagiu. Oamenii simpli care l-au admirat pe Paler au scris sute de mesaje intr-o carte de condoleante. La scoaterea sicriului descoperit din muzeu, zeci de oameni au aplaudat pe treptele institutiei. Octavian Paler a fost ingropt apoi la Cimitirul Sfanta Vineri din Capitala cu onoruri militare. Trei salve de pusca-mitraliera si "Stingerea" cantata de gornistul Corpului de Garda au pus capat unei ceremonii sobre si extrem de triste.

Sicriul, scos din Muzeul Literaturii Romane in aplauze
Muzeul Literaturii Romane a fost ieri la pranz neincapator pentru sutele de persoane venite sa il vada pentru ultima data pe Octavian Paler si sa il conduca pe ultimul sau drum. In sala in care sicriul a fost depus pentru o zi nu aveai loc sa mai arunci un ac. Mircea Geoana si Titus Corlatean de la PSD, Adrian Iorgulescu si Varujan Vosganian de la PNL, Virgil Magureanu, ziaristi si oameni de televiziune, artisti din toate bransele au tinut sa ii aduca un ultim omagiu lui Octavian Paler. Din partea Clubului Roman de Presa, Cristian Tudor Popescu a descris in cuvinte simple ce a insemnat personalitatea lui Octavian Paler pentru presa din Romania, dar si pentru mediul politic, descriindu-l ca pe "un om serios, ceva din ce in ce mai rar in Romania". Adrian Iorgulescu, ministrul culturii, a deplans pierderea spunand ca Octavian Paler a plecat dintre noi exact cand Romania avea mai multa nevoie de moralitatea sa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.