In mai toate localurile romanesti, zonele de fumatori nu sunt delimitate de cele pentru nefumatori. Amenzile date recent de Protectia Consumatorilor (ANPC) nu i-au speriat pe patroni, fumul de tigara fiind prezent in orice colt din localurile lor.
In cele mai multe din localurile romanesti nu exista zone de fumatori si de nefumatori bine delimitate. In baruri, restaurante, cluburi si discoteci, fumatul este la el acasa. Aproximativ 4.000 de agenti economici, care reprezinta doua treimi din totalul localurilor, au primit sanctiuni contraventionale, in urma unui control al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). Controlul s-a desfasurat pe parcurs de patru luni, in intervalul ianuarie-aprilie. Procentul celor care nu respecta prevederile legale se ridica, in cazul Capitalei, la peste 90. Amenzile date de ANPC pentru nerespectarea legii pentru prevenirea efectelor consumului produselor din tutun au insumat aproximativ 4 milioane de lei noi.

Explicatia: sanctiuni prea mici sau fumatori prea multi
Amenzile si avertismentele nu i-au speriat pe patronii localurilor. Multe dintre locurile in care tinerii isi petrec timpul liber nu au delimitate spatiile pentru fumatori de cele pentru nefumatori.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.