Cea mai noua premiera a Teatrului Act il readuce in lumina reflectoarelor pe Marcel Iures in rolul unui zoofil.
Poate cea mai datatoare de nelinisti lucrare a venerabilului dramaturg american Edward Albee, creatorul celebrei piese "Cui i-e frica de Virginia Woolf?", "Capra sau Cine e Sylvia?" pune problema ipocriziei societatii in materie de sexualitate, ataca din toata partile institutia familiei in general si a familiei crestine in particular, denuntind morala si atitudinea moralizatoare. Toate acestea sint prezentate, in modul cel mai subversiv cu putinta, sub forma unei comedii. Spectatorii rid si rid copios, pina ce, realizind ca nu e chiar risul lor, incepe sa li se faca rusine. Si, intr-adevar, cum poti sa rizi in hohote de drama unei femei care afla ca sotul ei, barbatul pe care-l iubise o viata intreaga, s-a indragostit la modul cel mai sincer cu putinta de o capra? Dincolo de amuzament, se deschide un hau teribil. Haul lipsei de credinta, haul acelui "daca nimeni nu ma judeca, pot face ce vreau". Vazind aceasta piesa nu poti sa nu te intrebi pina unde poate merge omul cu exersarea liberului arbitru.

Albee, un homosexual militant, face aici o demascare, el smulge mastile spectatorilor, facindu-i sa-si recunoasca ipocrizia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.