Primaria va construi, din luna mai, pasaje pietonale si rutiere in a doua intersectie a Capitalei

Autoritatile Capitalei vor sa revalorifice centrul orasului. inceputul va fi facut din luna mai cu intersectiile de la Piata Romana si Calea Victoriei. Ambele vor deveni pietonale pana in 2009.

Prima va fi reamenajata intersectia de la Piata Romana unde vor aparea doua pasaje subterane. Unul pietonal, dupa modelul celui de la Universitate, iar celalalt auto.

Lucrarile la reconfigurarea pietei vor incepe cu amenajarea pasajului pietonal la sfarsitul lunii mai, imediat ce va fi anuntat castigatorul licitatiei organizate in acest scop de edilii Bucurestiului. Va urma in toamna licitatia pentru construirea pasajului rutier.

Proiectul pasajului subteran este deja gata si prevede amenajarea unei florarii cu denumirea "La coloane", a unei cafenele, a unui bar de lux, a unor magazine pentru carti, harti, cartele de metrou si telefon.

Tot sub Piata Romana va fi deschis un magazin alimentar si un spatiu multifunctional pentru spectacole.

Lucrarile vor dura 18 luni si vor costa 18 milioane de euro. Pasajul rutier va fi compus din doua. Unul va avea capetele pe bd. Lascar Catargiu si bd. Gh. Magheru, iar celalalt va asigura masinilor de pe bd. Dacia subtraversarea pietei.

'Va fi dezastru!>>

"Nu stiu cum o sa mai circulam si unde o sa ne asteptam clientii. Va fi dezastru! E o decizie pe care nu o inteleg", ne declara Florea Matei, taximetrist


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.