Din 20 aprilie pana pe 20 mai, ArCuB si Primaria Municipiului Bucuresti organizeaza prima editie a Festivalului International de Teatru - B-FIT, avand drept invitati trupe din Europa (Bulgaria, Letonia, Marea Britanie, Lituania, Italia, Franta, Cehia), Statele Unite si Israel, alaturi de trupe romanesti apreciate ale momentului.

Festivalul are doua sectiuni: la Teatrul National Bucuresti si la Teatrul Bulandra vor avea loc spectacolele din sectiunea "Mari spectacole", iar la noul teatru Metropolis, care gazduieste sectiunea "Teatru independent" a festivalului, vor fi prezente trupe de teatru independente, cu spectacole de buzunar in spatii mici, in care sunt folosite mijloace de exprimare teatrala foarte diverse, de la commedia del'arte la teatrul de avangarda.

Festivalul International de Teatru - B-FIT este evenimentul cu cea mai mare amploare din cadrul Primaverii Culturale Bucurestene - proiect aflat la cea de-a doua editie si cuprinzand, de asemenea, un festival de film si unul de jazz.

Pentru B-FIT, lituanianul Oskaras Korsunovas (laureat al Premiului Europa pentru teatru) se intoarce in Romania cu ultimul lui spectacol, "Drumul spre Damasc", dupa ce anul trecut a fost invitat la Festivalul Shakespeare cu "Visul unei nopti de vara", iar "Pescarusul" sibian al lui Andrei Serban face la Bucuresti primul sau turneu de la premiera din ianuarie. Este pentru prima data in ultimii ani cand Capitala primeste atat de multe spectacole de mare anvergura, intr-un program consistent extins de-a lungul a doua luni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.