Nu te stresa, ca sa ai plamani sanatosi, evita mancarurile condimentate daca vrei sa nu ai dureri de stomac si consuma cel putin doi litri de lichide pe zi pentru a-ti proteja rinichii.

Un mod de viata echilibrat, cu o alimentatie fara grasimi si cu miscare zilnica, iti poate garanta sanatatea intregului organism, sustin medicii. Pastreaza-ti calmul si nu sta in fum de tigara daca vrei sa ai plamani sanatosi. Pe de alta parte, o dieta bogata in fructe si legume si saraca in condimente te fereste de bolile de stomac.

Nu lua medicamente fara sa tii cont de sfatul medicului si bea cel putin doi litri de lichide pe zi ca sa nu ai probleme cu rinichii, te sfatuiesc specialistii.

Nu manca mult dintr-odata ca sa nu ai dureri de stomac. "Excesul de alimente produce distensia stomacului cu secretii abundente de acid clorhidric. In timp, creste capacitatea stomacului si te vei obisnui sa consumi cantitati mari de alimente. Mai bine mananca mai des si mai putin, decat o data pe zi, in cantitati mari", te sfatuieste Doru Cristian Gavrila, medic internist la Policlinica nr. 2 din Braila.

Alimentele condimentate, precum ardeiul iute sau boiaua irita, mucoasa stomacului. Nici produsele conservate cu nitriti, cum sunt unele mezeluri, nu sunt bune pentru stomac deoarece duc la aparitia cancerului gastric. Mananca in schimb legume si fructe. Acestea contin minerale si vitamine ce previn oxidarile care imbatranesc tesuturile.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.