Doua texte romanesti, unul strain. La Bucuresti si Timisoara, teatrul isi continua autoinovatia. Un regizor la debut, Diana Lupescu. Un creator de experiment, Alexander Hausvater. Un director care revigoreaza teatrul clasic, Claudiu Goga. Sfarsitul lui aprilie inseamna inceputul unor noi piese, stimulent suplimentar pentru romanii care renunta la televizor pentru o seara.

Texte vechi in haine noi

Teatrul "George Ciprian" din Buzau prezinta astazi, de la ora 19,00, pe scena Teatrului "Nottara" din Bucuresti premiera "Fii cuminte, Cristofor!" de Aurel Baranga, montata de Diana Lupescu. Spectacolul constituie examenul de licenta al actritei care devine, astfel, si regizor. Comedia scrisa dupa regulile teatrului de bulevard dezbate ironic o tema mereu proaspata: (ne)fericirea conjugala. Reprezentatia face parte din proiectul "Texte vechi in haine noi", prin intermediul caruia teatrul buzoian doreste sa repuna in circulatie piese romanesti valoroase, care nu au mai fost jucate in ultimii ani. "Daca soarta a vrut ca noi sa traim in aceasta epoca - a politizarii, a globalizarii, sa devenim din ce in ce mai singuri, mai straini fata de noi insine, mai saraci interior; daca a vorbi despre tandrete, incredere, iubire devine din ce in ce mai desuet si ridicol;

daca toti alergam din ce in ce mai grabiti, mai disperati, mai incrancenati, mai duri, mai rai catre o zi de maine, din ce in ce mai aglomerata, ma intreb - si as vrea sa va intreb si pe dumneavoastra: De ce? incotro? Ati putea sa-mi raspundeti? Sau... mai bine ar fi sa-l intrebati pe EL sau pe EA... la o cafea!", spune Diana Lupescu, regizoarea piesei. Din distributie fac parte actorii Silviu Biris, Tania Popa, Magda Catone, Cristian Nicolaie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.