Primarul Capitalei, Adriean Videanu, este nemultumit de activitatea celor sase firme de constructii care au primit in gestiune o treime din bulevardele principale ale Capitalei, el anuntand, ieri, "penalizari aspre" pentru "micile gropi" care incurca traficul.

Videanu s-a intalnit, la sediul municipalitatii, cu reprezentantii firmelor care au in intretinere o suta de bulevarde principale ale orasului. "Sunt mici probleme pe care le intalnim in traficul de zi cu zi. Sunt unele gropi, denivelari, lucruri care deranjeaza, cu toate ca, in ansamblu, drumul e bun. Am trimis inspectorii pe teren, pentru constatari exacte, pe care le voi comunica constructorilor. Pana la 20 aprilie voi avea un inventar exact al tuturor problemelor iar firmele de constructii care au in intretinere aceste strazi vor fi aspru penalizate", a amenintat, primarul general Adriean Videanu, citat de Mediafax. Societatile care administreaza o suta de bulevarde centrale sunt Eurovia Int Construct SA, SC Strabag SRL, SC Han Group SA, SC Tehnologica Radion SRL, SC Delta ACM 93 SRL si SC Euroconstruct Trading 98 SRL. In total, cele sase firme primesc peste 391.249.494 lei (fara TVA) pentru "mentinerea la parametri tehnici corespunzatori" - potrivit oficialilor municipali.

Pentru acesti bani, constructorii au obligatia sa mentina calitatea asfaltului la parametri tehnici corespunzatori.
Tipul contractului este "Contract de intretinere pe nivele de serviciu" la care nu se efectueaza plati pentru cantitati, ci se vizeaza mentinerea caracteristicilor tehnice si a nivelului de serviciu actual al strazilor.

Reteaua stradala a municipiului Bucuresti cuprinde 5.340 de strazi, dintre care 334 de artere principale. Doar arterele principale se afla in subordinea municipalitatii, iar cele 5.000 de strazi secundare sunt in subordinea primariilor de sector.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.