Templul Hathor din Dendarah, faimos in intreaga lume pentru Zodiacul Dendarah care este expus la Muzeul Luvru, continua sa-si dezvaluie comorile extraordinare chiar si acum, dupa ani de zile de cand a fost descoperit. Asa cum s-a intamplat cu Capela Sixtina a carei restaurare s-a finalizat in 1994, restaurarea si curatarea incaperilor din templul egiptean a scos la iveala imagini de o frumusete extraordinara si de o valoare artistica deosebita. Acest templu a trecut prin mai multe procese de restaurare, inca de pe timpul faraonului Thutmose III.

Contructia are doua camere principale, inconjurate de alte incaperi mai mici, una fiind destinata ofrandelor, un sanctuar dedicat zeitei Hathor (inconjurata la randul ei de 11 capele, un "Uabit" sau camera "pura", si, pe langa alte constructii, si binecunoscutul mormant al lui Osiris, care gazduia inainte Zodiacul Dendarah.

In mitologia egipteana, Hator era considerata zeita dragostei, a familiilor si a recoltelor. Uneori aceasta era asociata cu Sekmet, zeita razbunarii, intruchipata ca fiind o femeie cu cap de leu. Hathor mai era identificata si cu zeita cerului, a soarelui, a lunii, a fertilitatii si a agriculturii. Era considerata a fi protectoarea femeilor insarcinate.