Scriitorul Norman Manea a primit luni, de la Ambasadorul Romaniei la ONU Mihnea Motoc, Ordinul "Meritul Cultural in grad de Comandor", intr-o festivitate desfasurata la New York, la care au fost prezenti si scriitorii Philip Roth, Orhan Pamuk si Robert Silvers, au anuntat organizatorii.

Distinctia i-a fost acordata lui Norman Manea, unul dintre cei mai cunoscuti prozatori si eseisti romani, de presedintele Traian Basescu printr-un decret publicat in Monitorul Oficial in decembrie 2006. Ceremonia de decernare a avut loc insa luni, la New York. Cartile lui Norman Manea ( in varsta de 70 de ani) au fost traduse in peste 15 limbi si laureate cu numeroase premii prestigioase.

De la debutul din 1966, cu volumul "Povestea vorbii", si pana in 1986, cand a plecat din tara, Norman Manea a publicat 10 volume. In 1987 s-a stabilit in Statele Unite, la New York. Este profesor de literatura europeana si "writer in residence" la Bard College.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.