Aniversatul a inceput sarbatorirea cu zece zile inainte de data propriu-zisa, organizand un party costumat, la care si-a obligat invitatii sa adopte tinute militare.

Duminica seara insa, el a dat un concert extraordinar la Madison Square Garden din New York, marcand cu aceasta ocazie un record: a urcat pentru a 60-a oara pe aceasta scena! Incasarile acestui show special vor fi donate Fundatiei de Lupta Anti-SIDA si organizatiei Amnesty International.

Caci sir Elton John este unul dintre cele mai generoase staruri din lume, donand, pana acum, 15 milioane de euro in beneficiul victimelor minelor antipersonal si alte 35 de milioane de euro campaniilor de combatere si prevenire a SIDA.

La petrecerea de dupa concert, la care au luat parte 450 de prieteni, printre care Rod Stewart, Sharon Stone si Robbie Williams (acesta oferindu-se sa faca striptease in onoarea sarbatoritului), fiecare oaspete a primit drept suvenir o bijuterie Chopard si o "marturie" Versace. Iar ca sa-si intampine numerosii invitati, Elton John a inchiriat biserica St.John din New York!

Nascut sub numele de Reginald Dwight, cantaretul si-a luat pseudonimul artistic din combinatia numelor a doi muzicieni: Elton Dean si Long John Baldry. Peste ani, a tinut mortis sa-si mai adauge un prenume, Hercules, pe care l-a trecut si-n pasaport.

Pianul l-a atras inca din copilarie, la 11 ani reusind sa interpreteze, la Royal Academy, o lucrare in patru parti de Hndel, fara sa aiba partitura in fata. Talentul deosebit l-a facut sa devina unul dintre cei mai de succes cantareti, cu mai bine de 250 de milioane de discuri vandute si cu un premiu Oscar la activ, primit pentru coloana sonora a filmului de desene animate "Lion King". Dar, pe cat de glorioasa i-a fost si ii este cariera, pe atat de zbuciumata i-a fost viata.

Excesele de droguri si alcool l-au adus pe marginea prapastiei, in 1968 avand o tentativa esuata de sinucidere prin inec. La finele anilor ’80 a suferit de bulimie, o lunga perioada, iar intr-un concert tinut la Melbourne, a urcat pe scena atat de beat, incat a cantat timp de 25 de minute aceeasi piesa, "Rocket Man". Fanii l-au aplaudat, totusi, copios, la final.

Dupa cure repetate de dezintoxicare, Elton John n-a mai pus picatura de alcool in gura, de aproape 17 ani, iar din 1999 are implantat un stimulator cardiac. Ca sa-l consoleze, asistentul sau i-a promis ca o sa-i comande un asemenea dispozitiv medical de la… Cartier!

Dar inclinatia catre excese - tinuta in frau in privinta drogurilor si bauturii- s-a revarsat in alt plan. In 1998, cantaretul s-a declarat dependent de cumparaturi, marturisind ca, saptamanal, cheltuieste cam 400.000 de euro. Numai pe flori da 500.000 de euro in 20 de luni. "Ce sa fac? Imi plac florile!", sustine vedeta. Alte achizitii costisitoare sunt hainele - neaparat semnate de japonezul Yoji Yamamoto - plus cele peste 1000 de perechi de ochelari trasniti.

La a 50-a aniversare, Elton John a platit 6000 de euro pentru o peruca si inca 200.000 de euro pentru tratatia de la petrecere. Caci perucile sunt o slabiciune a sa, chiar daca a apelat, de cel putin 6 ori, la transplanturi de par!

O alta pasiune o constituie masinile, la un moment dat gazduind in garaje 134 de limuzine. In 2003, a platit 180.000 de euro pentru doua automobile Bentley, insa mare parte din proprietatile sale pe patru roti le-a scos apoi la licitatie, in scopuri umanitare.

Colectia auto a fost inlocuita cu una de catei, Elton John numarand nu mai putin de 21 de animalute de companie. Dintre toate, cel mai drag ii este Arthur, un cocker spaniol primit in dar de la David Furnish, cel care avea sa-i devina sot cu acte in decembrie 2005. Arthur a fost, de altfel, prezent la casatoria civila, in calitate de… martor!

Putini stiu insa ca Elton John a mai fost casatorit, in perioada 1984-1988. Pe atunci a avut o sotie, tehniciana de sunet Renate Blauel. Abia in 1990 si-a asumat cantaretul, oficial, homosexualitatea. Asta nu l-a impiedicat, totusi, sa aiba 10 fini de botez, printre care si copiii cuplului David si Victoria Beckham. Ce-si doreste Elton John la 60 de ani? Sa se faca un film dupa viata sa, iar rolul principal sa fie interpretat de Justin Timberlake.