Bucurestenii cumpara cele mai scumpe produse alimentare din tara
Bucurestenii au parte de cele mai mari preturi din tara in piete la carne, lapte, branza, oua, cartofi, rosii si mere, in timp ce la grau si porumb se bucura de cele mai reduse preturi. "Statisticile indica Bucurestiul ca fiind unul dintre cele mai scumpe orase in ce priveste nivelul preturilor cu amanuntul din pietele agroalimentare, desi multa lume este tentata sa creada ca o oferta atat de bogata duce la scaderi de preturi. Un rol important il joaca aici si intermediarii, al caror lant ajunge uneori sa dubleze sau chiar sa tripleze suma cu care ei achizitioneaza initial marfa de la adevaratii producatori agricoli.

Desigur, exista diferente importante intre preturile din partea centrala a orasului si zonele periferice. Cert este ca, pentru toate preturile, fie ele mari sau mai mici, exista clienti, iar comerciantii si-au adaptat ofertele pe buzunarul acestora. Unii prefera sa cumpere de la periferie, unde sunt cele mai mici preturi, iar altii care isi permit isi fac cumparaturile din pietele centrale", comenteaza specialistii Ministerului Agriculturii.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.