O serie de cicloane din Marea Mediterana au lovit Bulgaria si acopera pentru 30 de ore si terioriul tarii noastre, unde se asteapta sa faca prapad

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, ieri, o atentionare meteo pentru ziua si noaptea de azi, pana maine dimineata. in judetele Buzau, Prahova si Vrancea, va fi "cod portocaliu", ceea ce inseamna ca va ploua cu galeata, intre 40 si 80 l/mp, in 30 de ore. Ploile vor fi insotite de vant puternic, care va sufla in rafale de 40-60 km/h, putand provoca distrugeri. Din acest motiv, sunt foarte posibile scurgeri pe versanti si chiar blocari ale cursurilor de apa cu trunchiuri de arbori smulsi din radacini.

Temperaturile scad brusc cu 5-10 grade

"Cicloanele din Marea Mediterana sunt alimentate cu aer rece polar, patruns prin vestul continentului. Deplasarea se va face dinspre Balcani, spre estul Rusiei, iar tara noastra va fi afectata pana sambata dimineata, dupa care vremea se amelioreaza", ne-a informat meteorologul Dumitru Balta.
Din pricina acestor fenomene, si temperaturile vor cobori brusc, cu 5-10 grade, iar la noapte vor atinge si zero grade.

In intervalul 23 martie, ora 2.00 si 24 martie, ora 8.00, va ploua in special in zonele de deal si de munte din judetele Vrancea, Buzau, Prahova, Suceava, Bacau, Neamt, Harghita, Covasna, Brasov, Dambovita, Arges, Valcea, Gorj si Caras-Severin. Cantitatile de apa se vor incadra intre 25 si 50 l/mp si izolat 80 l/mp.

Vantul puternic a facut o victima la Galati

Un barbat de 50 de ani din comuna galateana Ivesti a murit aseara, dupa ce o rafala puternica de vant i-a strivit capul intre tocul usii de la garaj si o usa metalica. Constantin Oprea incerca sa depoziteze cateva lucruri in garaj, cand vantul puternic i-a prins capul ca intr-o menghina.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.