Incidenta tuberculozei in Romania este de 10 ori mai mare decat media UE In prezent exista doua focare de TBC la Falticeni (judetul Suceava) si Ineu (judetul Arad)
"Incidenta tuberculozei in Romania inregistreaza, in prezent, valori de 10 ori mai ridicate comparativ cu media europeana", a aratat ieri, conf. dr. Constantin Marica, coordonatorul Programului National de Combatere a Tuberculozei (PNCT). "Prin adoptarea, incepand cu 1998, a Strategiei Internationale de Tratament sub Directa Observatie (DOTS) si prin implementarea PNCT, in 2003 in Romania se remarca, pentru prima data in ultimii 20 de ani, o tendinta de scadere a cazurilor noi de tuberculoza, inregistrandu-se o usoara reducere a incidentei anuale - 135,7 la suta de mii de locuitori fata de 142 in 2002. Insa, desi in 2006 in Romania s-au inregistrat 25.422 de cazuri noi si recidive de tuberculoza (adica o incidenta in scadere, respectiv 117,8 la suta de mii de locuitori) si un trend, de asemenea descrescator, si la mortalitatea prin tuberculoza (de la 10,7 la suta de mii de locuitori in 2002 la 8,4), cifrele situeaza inca Romania printre primele tari in Europa in ceea ce priveste infectia TBC", a completat Marica.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.