Regizorul rus Nikita Mihalkov si-a confirmat prezenta la cea de-a treia editie a Festivalului de Film B-Est, ce se va desfasura la Bucuresti ntre 14 si 21 aprilie.
Festivalul va debuta cu proiectia filmului lui Mihalkov "Soarele inselator", laureat cu Oscarul pentru Cel mai bun film strain, in 1994. Regizorul va fi prezent si la proiectiile filmelor "Statskiy Sovetnik" (2005), in care joaca si pe care l-a si produs, si "Barbierul din Siberia" (1998). Mihalkov va participa si la o conferinta de presa deschisa publicului si va sustine un master-class pe tema "Regizorul in doua ipostaze - in afara filmarii si la cadru". Festivalul B-Est va avea patru sectiuni tematice: "Al saptelea univers", dedicata lungmetrajelor si documentarelor premiate la festivaluri internationale, "Le Coup de foudre", in care vor rula filme francofone, "Once We Were Birds, Romani Cinema", o colectie de filme semnate de autori rromi, si "The Russian Cut", o selectie a productiilor scolii ruse de film, inclusiv o retrospectiva "Omagiu Andrei Tarkovsky", eveniment la care va fi prezent si fiul cineastului, Andrei Tarkovsky jr.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.