Doar 3% dintre romani au prieteni sau cunostinte de orientare homosexuala, spre deosebire de 35% dintre membrii UE25, potrivit unui Eurobarometru recent.
Alte diferente semnificative fata de europeni inregistram, conform studiului, in domeniul credintei: intrebati daca au printre cunostinte pe cineva de alta religie decit ei, o majoritate de 52% dintre romani au raspuns pozitiv, adica cu 10 procente mai putin decit europenii. 40% dintre noi cunosc un membru al comunitatii rome, spre deosebire de 12% dintre locuitorii UE25. Diferente majore apar si cind e vorba despre persoanele cu dizabilitati: ele se numara printre cunostintele unei treimi dintre romani fata de peste jumatate dintre occidentali. In schimb, fata de semenii din UE25, sintem mai putin convinsi ca toate tipurile de discriminare sint raspindite la noi: 39% o desfid pe cea legata de originea etnica, 25%, pe cea referitoare la religie si 32% se indoiesc de aceea cu privire la gen.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.