Doar 5 minute de exercitii fizice se pare ca ii ajuta pe fumatori sa isi infraneze dorinta pentru o tigara, a aratat un studiu efectuat de cercetatorii britanici de la Universitatea Exter.

In urma cercetarii s-a ajuns la concluzia ca exercitiile moderate precum plimbarea si dansul reduc semnificativ intensitatea nevoii de nicotina din organismul fumatorilor.
"Daca am fi gasit aceleasi efecte intr-un medicament, acesta ar fi imediat vandut pentru a-i ajuta pe cei care vor sa renunte la fumat", a decarat Dr. Adrian Taylor, conducatorul experimentului. Taylor si colegii sai au incercat sa stabileasca legatura intre exercitiile fizice si reducerea apetitului pentru tutun. Ei s-au concentrat pe exercitiile ce pot fi efectuate in afara salii de gimnastica, precum plimbarea si alte exercitii ce implica flexarile usoare ale muschiilor.

Potrivit analizei acestora, sunt suficiente 5 minute de exercitii pentru a infrana nevoia imediata a fumatorilor pentru o tigara.

Dupa ce au pus mai multi subiecti la exercitii variate de intensitate moderata, cercetatorii le-au cerut sa aprecieze nevoia de a fuma. Cei care lucrasera, au declarat o dorinta mult mai scazuta de a fuma, decat grupul de control. Astfel, activitatea fizica s-a dovedit la fel de eficienta precum un plasture cu nicotina.

Cu toate acestea, cercetatorii nu au stabilit inca, cu exactitate, durata efectelor exercitiilor in anihilarea poftei de fumat. De aceea, recomanda ca, indiferent de locul in care ne aflam, acasa, sau la birou, cand simtim nevoia de o tigara, sa o substituim cu exercitii fizice.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.