Primarii de sector promit mai multe locuri de parcare pe spatiile ocupate de garajele situate in spatele blocurilor

Odata cu inceperea asfaltarilor in Bucuresti, operatiunea de desfiintare a garajelor a luat amploare, dupa ce edilii de sector s-au convins ca este solutia la indemana pentru asigurarea locurilor de parcare.

Un garaj din beton ocupa spatiul necesar parcarii a doua masini. A demonstrat-o Liviu Negoita, in Sectorul 3, prin dublarea numarului de locuri in parcarile la sol, in ultimii doi ani. In topul demolarilor de garaje se afla Primaria Sectorului 3, care actioneaza in prezent pe patru fronturi: Atr. Caloian Judetu - Str. Popa Farcas, Piata Muncii, Str. Copaceni si Str. Prevederii - Str. Vlahita.

Primarul Adrian Inimaroiu a inceput, in aceasta saptamana, desfiintarea garajelor de pe urmatoarele strazi din Sectorul 4: Rezonantei, Cricovul Dulce, Uioara, Imparatul Traian.

Conform art. 33, alin. 1 din Legea nr. 50/1991, operatiunea nu necesita hotarare judecatoreasca. Inspectorii Serviciului Disciplina in Constructii au afisat pe garaje instiintari referitoare la termenul acordat pentru demolare, precum si avertizarea potrivit careia, in caz contrar, eliberarea terenului se va face de catre primarie sau societatile angajate. Cheltuielile ocazionate de aceste operatiuni vor fi suportate de proprietari, precum si eventualele pagube si avarii survenite la retelele urbane.

In Sectorul 6, primarul Cristian Poteras a demolat anul acesta 3 garaje, prin ADP, iar alte 9 si le-au desfiintat proprietarii, la somatie. Edilul are in proiect desfiintarea a inca 147 de asemenea constructii, dupa ce anul trecut a "ras" 41.

Neculai Ontanu are un plan mult mai curajos: fata de anul trecut, cand a demolat 320 de garaje, in 2007 vrea sa ajunga la 1000 de bucati, iar in locul lor sa amenajeze 1800 de locuri de parcare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.